Katalógus

Szerkesztő

Meseszobák.blog.hu

Az oldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy olyan megoldást kínáljunk, ami szebbé teszi a gyerekek környezetét, de nem jár bonyolult és nehezen kivitelezhető feladatokkal a szülők részéről. Dekorációs öntapadókat kínálunk, melyeket egy kis kézügyességgel egyszerű felhelyezni, és pillanatok alatt mesebirodalmat varázsolhatunk a kicsik szobájának falára. Nem lényegtelen, hogy ez egy egyedi igényekre szabott megoldás, hisz a mintákat és a méreteket önök választhatják ki. A technológiáról bővebben az információk menüpont alatt olvashat, míg a szerkesztőben hozzá is láthat a tervezéshez. Ha letölti katalógusunkat előre összeállított csomagokból is választhat. Reméljük ön is megrendelőnk lesz!

Címkék

Archívum

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK I.

2012.01.26. 12:15 - Indy79

Első bejegyzésemben arról írok, hogy mit is takar a dekorációs falmatrica elnevezés, milyen felületekre és milyen technikával lehet felhelyezni az öntapadókat. 



 


  

1.1. Dekorálható felületek:

Dekorációs öntapadóinkkal egyaránt dekorálhatók falak, csempék, bútorok, valamint egyéb por és zsírmentes felületek. Meszelt, porózus felületű falon, fokozott hőhatásnak és extrém nedvességnek kitett felületeken az öntapadók nem alkalmazhatók. Frissen festett fal esetén 2 hét száradási idő, tapétázott felületek esetén 1 hét száradási idő elteltével helyezhetők fel az öntapadók. Az optimális felület sima és pormentes. Az öntapadó használható rücskös felületű tapétákon is, ebben az esetben azonban nagyobb odafigyelés szükséges. A felhelyezéssel kapcsolatos információkról a következő pontban olvashat.

1.2. Felhelyezés:


 

Miután megkapta rendelését óvatosan bontsa fel a csomagot. Az általunk forgalmazott termékek átemelő fóliával kerülnek kiszállításra, ezért az öntapadók színes felülete elsőre nem látszik.


Terítse ki egy sima felületre a matricákat úgy, hogy az áthelyezőfólia legyen felül! Simítsa ki óvatos mozdulatokkal az öntapadó felületét ügyelve arra, hogy ne gyűrődjön meg az anyag! Erre a célra egy puha rongy, szivacs vagy egy kifejezetten erre a célra használható simítólap a legalkalmasabb.


Válassza ki a dekorálni kívánt felületet, törölje át egy törlőrongy segítségével!


Próbálja a felületre a matricát! Ha megfelelőnek találja a pozíciót egy ceruza segítségével be is jelölheti, vagy egy kis ragasztószalaggal rögzítheti.


Ezt követően kezdődhet a felragasztás. Ennek több módja is van. Az első, hogy egy kis felületen hajtsa le a hordozóréteget (nem az átemelő fóliát!), majd ragassza a falra, és fokozatosan húzza ki az öntapadó alól, miközben azt folyamatosan simítsa a falfelületre! Ez nagyobb dekorációs anyagok esetén javasolt, de ha óvatos szeretne lenni, akkor a kisebb daraboknál is ezt ajánljuk.


A másik módszer ettől annyiban különbözik, hogy az egész matricáról el kell távolítani a hordozófóliát, majd ezt kell felhelyezni a felületre. Ezt követően simítsa fel óvatosan a falra a fóliát!


Javasoljuk, hogy a dekorációk széleit alaposan egyengesse a falfelületre az esetleges leválás, felkunkorodás megelőzése érdekében. Mindkét esetben ügyeljen a kisebb, kiálló darabok felhelyezésére a szakadások elkerülése érdekében.


Miután felkerült a matrica a falra, már csak a hordozóréteget kel eltávolítani. Ezt egyszerűen lassú mozdulattal húzza le, figyelve arra, hogy ne rántsa magával a már felragasztott anyagot! Ha a matrica valahol nem tapad tökéletesen, ott simítsa át a felületet! Erre célszerű egy közbenső lapot is használni (nyomtatópapír vagy az átemelő fólia is alkalmas rá), hogy ne közvetlenül az öntapadó felületét simítsa. Így megelőzhetők az apróbb karcolások is.


Megjegyzés: az öntapadók meglehetősen strapabíróak, de a nem megfelelő felragasztásból adódó hibákért, szakadásokért felelősséget vállalni nem tudunk. Próbáljunk egy nyugodt időszakot választani, amikor kellő türelemmel tudunk eljárni, szem előtt tartva, hogy a cél egy boldog gyermekarc elérése.

1.5. Technikai háttér:

Nyomtató: HP 9000s mild-solvent nyomtató (162 cm-es nyomtatási szélesség, 720 x 720 dpi felbontás, 6 szín egyidejű felhasználása). A HP alacsony oldószertartalmú festékek tartós nyomatokat állítanak elő, laminálás nélkül 3 évig is ellenállnak a fakulásnak, valamint karcolás-, kenődés- és repedésmentesek maradnak.
Öntapadó fólia: Orajet öntapadós vinyl fólia 3-5 éves tartóssággal (kültéren!!!)
Plotter: Roland CAMM-1 Pro GX-500 fóliavágó, 120 cm szélességig. (A forgalmazott termékeket a kontúrok mentén vágjuk, így az öntapadó külső oldalán nem keletkezik fehér keret. Ez akkor fontos, ha a dekorálni kívánt fal felülete nem fehér színű, mivel így a grafika tökéletesen illeszkedik az alapszínhez.)
Áthelyezés: Az általunk forgalmazott dekorációs fóliák egy átemelő fóliával együtt kerülnek kiszállításra. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meseszobak.blog.hu/api/trackback/id/tr353841246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása